De regio

 

BREDA

Breda is in alle seizoenen dé plek om te zijn. Breda is niet voor niets uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland! Eindeloos shoppen in een prachtig, historisch decor. Unieke cafés, heerlijke terrassen en rustgevende parken. Bourgondisch genieten, daar weten ze in Breda wel raad mee. De stad puilt bijna uit haar voegen van de cafés, restaurants en terrassen. Van sterrenrestaurants, tot betaalbaar dineren en wijn- en bierproeverijen. Voor ieder wat wils! Breda ademt geschiedenis. In onze prachtige stad zijn er veel overblijfselen uit de rijke geschiedenis te vinden. Je vindt er zelfs een kasteel in de binnenstad! Breda is tevens dé plek voor shopaholics. De stad barst van de unieke boetiekjes.

 

 

HET MASTBOS

Een van de oudste productie bossen van Nederland. Dit prachtige stuk natuur is een genot voor de natuur liefhebber. Het Mastbos in Breda werd vroeger gebruikt voor de productie van scheepsmasten. Tevens fungeerde het mooie Mastbos als jachtterrein voor de “Heeren van Oranje”. Het Mastbos Breda wordt hedendaags gebruikt door jong en oud. Het Mastbos Breda is voorzien van wandelroutes van verschillende lengtes. U kunt tijdens deze wandelroutes door het Mastbos Reeën, roofvogels, zilverreigers en nog veel meer wild tegen komen. Als u via deze route het Mastbos verkent geniet u op en tot van vele plant- en diersoorten die in dit prachtige stuk natuur leven. Ook kunt u via deze route langs de vele wildakkers en uitkijkpunten die dit gebied kennen. Ook voor de gasten die minder goed ter been zijn, zijn er rollator paden aangelegd.

 

 

DE GALDERSE MEREN

Bij mooi weer heb je een heerlijk dag bij de Galderse Meren. Het water en de strandjes zijn schoon, waardoor de kids naar hartenlust kunnen spelen en zwemmen! Een gedeelte van de plas is beschikbaar voor duiken en surfen. De Galderse Meren is een gebied met recreatieplassen ten zuiden van Breda. Het is een van de helderste zoetwaterplassen in Nederland. Subtropisch blauw water en zicht tot wel 15 meter diep. Het recreatiegebied is vernoemd naar het nabij gelegen dorp Galder.  Er zijn hier verschillende ligweides en zandstranden, wat de Galderse Meren op zonnige dagen dan ook een populaire bestemming maakt. Er is geen vaste eetgelegenheid, maar er komen kramen langs die friet, ijs en drinken verkopen. Kortom, de Galderse Meren is een uitstekende plek voor zomers vermaak!

 

 

ANTWERPEN EN DE EFTELING DICHTBIJ

In minder dan een uurtje rijden staat u in hartje Antwerpen. Antwerpen is al jarenlang één van de topbestemmingen voor een stedentrip onder Nederlandse toeristen. Al jarenlang komen Nederlanders naar deze historische stad aan de Schelde om uit te gaan, te winkelen en om te genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft. De grootste trekpleister vormt de historische binnenstad. Op eeuwenoude pleinen zoals de Grote Markt kun je hier volop genieten van een heerlijke Belgische pint. Winkelliefhebbers kunnen helemaal los gaan in de veel winkelgebieden die Antwerpen telt. Niet voor niets geldt Antwerpen als dé winkelstad van de Benelux.

 

De Efteling bevindt zich op ongeveer een half uurtje rijden. De Efteling is een plek waar je de wereld om je heen even vergeet. Waar je het ene moment zweeft tussen trollen en elfjes in Droomvlucht en het andere moment ten strijde trekt tegen de draak in de dubbele houten racerachtbaan Joris en de Draak. Waar de allerkleinsten op reis gaan met Jokie en Jet in Carnaval Festival en waaghalzen met 90 km/u de goudmijn van Baron 1898 instorten. En waar je met de hele familie afdwaalt in de geheime gangen en magische vertrekken van Symbolica, het Paleis der Fantasie! Beleef samen de mooiste momenten in de Efteling.